Kavrulmuş Fındık

İç fındıkların yüksek sıcaklık derecelerinde ısıl işleme maruz kalmaları sonucunda dış zarlarından arındırılmalarıyla elde edilen ürünlerdir. En çok %3 nem içermektedirler. Bu sebepten beyazlatılmış fındığa göre rengi bir ton daha koyudur.


Kullanım Alanları: Çerezlik olarak doğrudan tüketimde kullanılır. Ancak çoğunlukla Çikolata, Bisküvi, Kek, Şekerleme, Tatlıcılık, Pastacılık ve Dondurmacılık gibi sektörlerde tamamlayıcı hammadde olarak kullanılmaktadır.
Ambalaj Şekli: 25/50 kg naylonlu jüt çuvallar, 25/40 kg kağıt torbalar, 5/10/12.5/20/25 kg şeffaf, renkli, alüminyum vakum poşetlerde kartonlu veya kartonsuz, 500/800/1000 kg big baglerde.